Autoevaluació de la carpeta d'aprenentatge

En primer lloc, vull manifestar que dia rere dia vaig agafant més soltesa i "domini" envers la utilització d'aquesta eina, tan meravellosa i innovadora. El fet d'estar a l'era de la Tecnologia i la informació provoca que, com a futures mestres, hem d'estar a l'última en el coneixement de les noves tecnologies per, així, poder emprar-les i poder estar més a prop dels nostres alumnes ja que, en aquest moment, és el que els interessa i motiva. Per això, cada dia faig l'esforç d'entendre, poc a poc, el funcionament del meu bloc per dominar la dita eina, ja que crec que podrà ser un bon recurs per motivar cap a la descoberta, per motivar cap als aprenentatges i el desenvolupament.

Si he de fer una valoració personal i objectiva del meu portafoli d'estudis de segon, he de dir que aquest any ha estat una carpeta més completa, amb més aportacions i més reflexions personals envers les diferents matèries d'aquest curs.

Ha estat un any on he aprés a utilitzar el programa de picturetrail, per aprendre a fer muntatges amb fotos d'alguns treballs realitzats durant el curs. A més, he fet servir el Movie Maker per la construcció de vídeos per pujar-los a youtube i, així poder visionar les diapositives, prèviament confeccionat en power point. I, he millorat, una mica, en el disseny d'alguns blocs.  

Per això, estic molt satisfeta del meu aprenentatge envers la utilització de la tècnica encara que he dir, que em queda molt per aprendre. Hem de recordar que estem en procés de construcció!!

Tot i això, cal esmentar que, aquest estiu em dedicaré a organitzar tots els blocs de manera que quedaran enllaçats a la portada del portafoli de primer. És a dir, en la portada del portafoli hi seran enllaçats els quatre cursos de la carrera i, en aquests estaran tots els blocs corresponents a les assignatures que hagi estat necessari la creació d'una carpeta d'aprenentatge. Així, tots els lectors i lectores podran entrendre millor tot el material, ja que estarà més organitzat i endreçat.

1 comentario:

  1. Hola Dámaris,
    Qui et coneix sap que transmets entusiasme quan parles de l'educació, de la tasca docent, de les feines que feis, i també, de la importància de les TIC a l'educació. I afortunadament, també transmets aquest entusiasme en el teu eportafoli! Tens la justificació molt clara, i no tens por de les eines, les eines estan al teu servei, per aprendre, crear i desenvolupar la teva creativitat.
    I tot això em dóna l'alegria de pensar que transmetràs aquest entusiasme al teu alumnat, per la tecnologia, i per aprendre i gaudir jugant i aprenent... què bé! l'enhorabona!
    He vist com aquest any has millorat tant, en eines, però amb molt bé, amb gaudir de cercar per la xarxa, llegir blocs d'altres mestres, escoltar vídeos sobre educació i he vist com t'has esforçat per plasmar al teu eportafoli tot allò que estaves descobrint i que t'agradava... i això, sí que m'ha donat una bona alegria. No hi ha més bon senyal que veure com una alumna que vol ser mestra, gaudeix de la lectura pel plaer de la lectura, que li agrada documentar-se, reflexionar-ho, comentar-ho i debatre... tot plegat, genial!
    Ara crec que has de seguir per aquí, intentant mostrar tot el qeu estàs aprenent, creant objectes que mostren el teu aprenentatge... etc. I la següent passa, per suposat,ja saps quin és, la reflexió sobre la metodologia. Tot aquesta tecnologia, tot aquest esforç al servei de la creativitat de l'alumnat... veritat? com diria el teu amic Ken Robinson, que ja sé que l'escoltes i l'admires!!!
    Estic ben segura que traslladaràs aquesta experiència que tu estàs tenint com a aprenent a la teva docència, i que el teu alumnat gaudirà com tu d'aprendre descobrint... ànims i segueix així, que el teu entusiasme me té entusiasmada!
    Una abraçada,
    Gemma

    ResponderEliminar